Zonnebloemen tijd.

https://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2018/06/IMG_7073-e1530359070221.jpg
Cultuur

De zomer is hier lekker op de poesta,niet te heet tot op heden.
De nachten zijn zelfs fris maar dat slaapt goed zeggen de gasten.
Het seizoen komt al lekker op gang met de kamerverhuur en ook mensen met campers caravans en tenten hebben we al mogen verwelkomen. Elk weekend is er in de stad en aan het strand wel wat te doen en de kermis voor de visserij feesten volgend weekend is al aan het opbouwen. Ondanks dat het af en toe in de avond of nacht regent is het erg droog al het hele seizoen en de groenten willen dit jaar niet. Iedereen en dan bedoel ik vooral de Hongaren zegt dat de groententuin dit jaar niet wil. Er staat te vaak een droge wind en dat droogt de jonge plant teveel uit.Daar kan je niet tegenop sproeien hier.De zonnenbloemen op de vele velden staan nu open echt prachtig. De schapen zijn geschoren en het graan zal binnenkort geoogst worden.
Ook de poesta moet nog gemaaid worden, dat is ook altijd een mooi gezicht met al die hooibalen. Elke zomer is hier weer anders maar zoals nu is het heerlijk.Er worden hier steeds meer activiteiten georganiseerd, het Tiszameer is duidelijk een groeiende toeristenplaats.Toch merk je dat met het varen niet zo want er is ruimte genoeg.Er komen ook steeds meer eettentjes en ijssalons,winkeltjes en het assortiment in de winkels verbetert steeds.
We eten nog volop kersen en nu ook pruimen en perziken.Die zijn er wel allemaal volop en mooie volle vruchten.Je plukt ze hier overal langs de weg.We houden het hier nog wel even uit denken we ,hier nog wat plaatjes van de velden als je langs het meer fietst in Tiszaörveny.