We zijn weer begonnen.

https://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2018/04/31052145_1514218282034830_1205616643045064704_o.jpg
Cultuur

We zijn weer begonnen.

 

Het is al weer een tijdje geleden dat we wat schreven maar er was ook niet zoveel nieuws te melden.

Inmiddels zijn we de winter door en het gras staat zo hoog dat de bosmaaier er aan te pas komt.

Dit komt omdat we net even 3 weken in Nederland waren om Jordy te helpen zijn huisje te betrekken. Het was iets meer werk dan verwacht en er zaten wat dingetjes tegen maar het is gelukt. Hij zit er netjes bij en de rest van de afwerking werkt hij zelf af. Zo hebben wij het ook geleerd. Ook ons huis in Nederland hebben we in de verkoop gezet omdat de huizenmarkt eindelijk weer op gang is. Weer een stap verder in ons emigratieverhaal. Hopelijk gaat het ditmaal wel lukken om te verkopen. Er zijn al veel kijkers geweest, nu nog wachten tot er een bod komt. Vier weken geleden lag er nog sneeuw en nu staat het gras hier op een halve meter. Zo snel gaat dat hier de overgang van winter naar voorjaar. Zeker nu de winter wat langer aanhielt is het verschil erg groot. Morgen verwachten ze hier 27 graden dus de winterkleren kunnen definitief de kast in.

Toch moeten we met eenjarige planten wachten tot half mei want de nachten kunnen nog erg koud zijn. Maar de kruiden zijn al volgroeit en we drinken alweer muntthee. Onze straat is erg mooi geworden en nu het gras weer is gemaaid is het best een chique geheel. We hebben wel weer een hoop bureaucratie achter de rug . Maar met hulp van onze buurvrouw is alles geregeld en kloppen de belastingpapieren weer. Ook voor Nederland moesten er nog stempels voor de belastingdienst komen en hier betaalden we voor het hele huis i.p.v het verhuurgedeelte.

De kamers zijn weer gereed en de boot kan weer te water.

Ook willen we een soort yoga/bewegen les gaan geven een vast uur per week. Dit zijn oefeningen die iedereen kan en de doorstroming van pezen, meridianen etc bevorderen. Ook ademhalingsoefeningen komen aan bod. Je hoeft niet lenig te zijn maar gewoon gezonde oefeningen leren in algemene zin.

Bogi is weer ens op bezoek geweest en we hebben haar weer lekker in bad gedaan en geknipt. Kan ze er weer ff tegen. Ook ben ik(martina ) eens bij de dokters geweest, bloed geprikt etc maar alles is nu goed. Zijn we daar ook weer bekend mee. Ik was nl nr 68 bij t prikken en er waren 2 prikdames!

Zo komen we sowieso veel dagen door met wachten in de rij bij alle loketten werkelijk overal. Overal aansluiten, zelden op afspraak. We hadden bedacht een half uur voor aanvang plaats te nemen maar die anderen hadden dat dus ook bedacht ! Beter een uur voor de eindtijd blijkt nu en zo leer je hoe t hier werkt.

De evenementen zijn al wekelijks er is hier van alles te doen .Hou de site in de gaten, we melden op de facebooksite “We love Lake Tisza “ wat er zoal te doen is in de omgeving hier.

Verder groetjes uit het zonnige Tisza gebied en we vinden het leuk als je een reactie achterlaat.