Koning winter roert zijn staart.

https://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2018/02/0.jpg
Cultuur

Februari loopt op een eindje en het is hier tot nu toe een zachte winter met veel neerslag.

De komende week echter gaat het kwik dalen naar – 15 dus toch nog even wachten op de lente. Het is erg nat op de poesta en er staat hier en daar veel water in de lage delen en geulen.

Elke winter is hier anders maar iedereen verlangt inmiddels naar t voorjaar. Ontdanks dat hier in de winkels alles vers verkrijgbaar is eten we toch weer graag uit de tuin. Op dit moment hebben we zelf nog prei en spruiten, peterselie en Koriander . De narcissen staan al boven de grond!

Er wordt hier in ons dorp veel verbouwd en verkocht en dit gebied zit duidelijk in de lift .Ook vele Hongaren uit de steden willen hier een buitenhuis.

In principe gaan de meeste seizoensgebonden horecagelegenheden open op 1 mei .Maar vorig jaar waren er in de weekenden dat er er lekker gefietst kon worden al wat terrasjes open. Tijdens een fietstocht over de 75 km lange fietspad is een lekker bakje koffie onderweg altijd lekker. Dus laat de lente maar beginnen. Het aantal fietsers die dit gebied ontdekken is in een paar jaar vervijfvoudigd.

Omdat de markt zich zo goed ontwikkelt ook in Nederland hebben we ons huis opnieuw te koop gezet.Twee jaar geleden lag deze markt ook daar vrijwel stil en hebben we even gewacht met verkopen .Maar nu is de tijd rijp om ook van dat huis in Nederland afscheid van te nemen. Dus bij deze onderaan de link naar ons huis in Nederland.

Voor wie hier dicht aan het Tiszameer nog wat zoekt , er staan hier in ons vroegere Tiszaorveny dorp een paar hele mooie woningen te koop. We horen onder de stad Tiszafured maar we wonen zo landelijk als maar kan. De meeste panden vind je eigenlijk niet op t internet hebben we gemerkt. Dit omdat vele eigenaars van deze panden hier nog niet met internet werken. Maar er staan mooie goede panden tussen waar je niet veel aan hoeft te klussen.

De evenementenkalender vaan aankomend seizoen van deze omgeving staat al vol dus nog even gedult .We zullen bij regelmaat melden op onze site wat er die week zoal te doen is. Voorlopig gaan we nog lekker in het thermaalbad. Volgende week woensdag is er een landelijke kortingsactie van vele mooie thermaalbaden in heel Hongarije voor wie daar ook van houd.

Dus nog even wachten tot koning winter vertrekt en dan weer heerlijk genieten van alles wat er hier te beleven valt.

Hopelijk wordt ons huis in Nederland snel verkocht. Binnenkort als onze zoon verhuist is komt het op funda.

Nu staat t al wel op de stille verkoop bij “van de water groep” makelaars als iemand interesse heeft. Delen van dit bericht mag. Groeten uit Hongarije Alex en Martina.