Volop lente op de Poesta.

http://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2017/05/IMG_3797-e1495741845860.jpg
Cultuur

Het is nu 25 mei en we hebben een paar drukke weken achter de rug.

Diverse gasten en de workshop dag hebben we ervaren en het is erg leuk nu te kunnen doen wat we graag willen doen.

Uit de recensies blijkt dat de mensen erg tevreden zijn en je leert er zelf ook veel van. Het toerisme uitbaten is totaal niet ons vak maar het gaat ons gelukkig best goed af. Het hoeft ook niet perfect te zijn maar gewoon gezellig en leuk, toch?

We zijn ook druk met het maken van promotiemateriaal over alles wat Hongarije hier te bieden heeft en wat wij aan toe willen voegen .Dit gaat over kruiden, geestelijke ontspanningstechnieken , voetreflex, lekkere thee, salades en fruit en groente shake ‘s recht uit de natuur.

Vanmorgen waren weer met zijn twee en dat is ook weer even fijn om te evalueren hoe we het ervaren hebben.

We hebben weer eerst onze geliefde grote poestawandeling gemaakt en alle velden met steeds andere bloemenzeeën zijn adembenemend.

Vandaag weer veel reeën ,vlinders wilde katten en een slang gespot.

Die laatste was boos want we trapten per ongeluk op zijn staart. Je ziet ze niet liggen tussen het lange gras.

Er komen al een leuk aantal boekingen binnen en de workshop dag levert ook geïnteresseerden op.

Op de workshop dag hadden we iemand uitgenodigd die hier in Tiszafüred klankschalenconcerten geeft. Dit is een ligconcert waarbij iedereen liggend op een matje de trillingen van de Tibetaanse klankschalen kan ervaren op ontspannende wijze. Het werkt op de dieper lagen in ons lichaam.

Het werd door de deelnemers als bijzonder en prettig ervaren en de meditatiezolder was er een goede locatie voor.

Vanavond gaan we in het Cultureel centrum in Tiszafüred nogmaals deelnemen aan haar concert.

Ondanks dat het weer ook hier in Hongarije op vele plaatsen veel pittige lentebuien laat zien valt het hier zoals gewoonlijk erg mee en komt er soms een bui van een uurtje . Meestal s ‘nachts. Daarna breekt de zon weer door en ik ben blij omdat het onze tuin lekker sproeit.

De eerst vogels(spreeuwen) uit onze vogelhuisjes in de bomen zijn gisteren uitgevlogen en meteen komt er een specht om nu zijn intrek hierin te nemen.

Het wemelt hier van de vogels en vooral putters zijn nu van de partij.

De mais en zonnebloemen op de velden staan erop en er wordt al volop gemaaid en gehooid.

In de weekenden komt de Hongaarse toerist hier graag fietsen op de dijk om het meer . Vele Nederlanders, Belgen en Duitsers die hier een tweede huis hebben zijn weer in het dorp. Dat horen we als we gaan shoppen er wordt ineens hier en daar anders dan Hongaars gesproken.

Het Hongaars praten lukt al aardig.

We babbelen er lustig op los alleen zijn het vaak veel woorden en geen goede complete zinnen. Er zijn hier Nederlandse bewoners die zeggen ;”ik probeer het al 15 jaar goed te leren”!  Komt goed …de mensen hebben veel geduld met ons gebrabbel.

Gisteren nog lekker gevaren om promotiemateriaal te verzamelen, met zelfs een drone-camera en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Binnenkort kan iedereen hiervan genieten

Laat het seizoen nu maar komen …we zijn er klaar voor!