Tiszavirag de één dag’s vlieg

http://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2017/05/maxresdefault.jpg
Cultuur

De bloem van de Tisza ofwel Tiszavirag.
Binnenkort in juni is het weer zover dat een van de meest wonderbaarlijke natuurverschijnselen hier op de Tisza plaatsvind. De geboorte van de bloem van de Tisza.
Het zijn de eendagsvliegen(Haften) die meer op een libelle lijkt dan op een vlieg en die oppoppen vanuit de rivier.
Ze gaan dan zich eerst ontpoppen zodra ze boven het water zijn en daarna gaan ze met duizenden laag over het water al vliegend een liefdesdans houden. Ze paren maar helaas sterven al weer een paar uur daarna.Een kort sprookje maar een spektakel om een keer te zien hier in Tiszaorveny bij het sluisje.Dit komt maar op een paar plekken op de wereld voor en trek vele natuurliefhebbers.
Het is een sport om precies op de goede data hier te zijn want het is niet elk jaar op dezelfde dag in juni. Vorig jaar was het drie dagen achter elkaar in de avond te zien.Meestal rond 15 juni.
We gaan ons informeren bij de kenners en proberen de goede data te melden.Voor mensen die te ver weg wonen, wij hebben slaapgelegenheid genoeg en een mini camping. Het fenomeen doet zich voor tegen de avondschemering. Wij hebben een boot ter beschikking want het is een stukje varen, dus zo is het uitstapje compleet.
Graag wel van te voren opgeven zodat wij een mooi evenement kunnen garanderen. Alex en Martina NatuurCamp-inn Tisza-To.

Angyali kismenyasszonyok (Angelic little brides) időtartam: 4 perc a készítés éve: 2003. Rövid leírás: A nagyon régi szép időkben még a természet uralta az e…
YOUTUBE.COM