Terug blik op 1 jaar Hongarije

http://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2017/04/IMG_0663-1.jpg
Cultuur

Even een terugblik op 1 jaar in Hongarije.

 

Op koningsdag vertrokken we definitief naar Hongarije om daar een nieuw bestaan op te bouwen volgens een droom die we al heel lang hadden .

Omdat we nu de ruimte hadden om de sprong al te maken hebben we de knoop veel eerder doorgehakt dan gepland en komt alles in een stroomversnelling.

 

In 2014 waren we hier twee maal. Daarvoor waren we hier al vaker op vakantie.

Eerst in juni om de koop van dit pand in gang te zetten en in september om officieel te tekenen voor de aankoop van dit pand in Tiszaorveny.

Aanvankelijk was het niet eenvoudig om 1 van de huidige bewoners er op tijd uit te krijgen maar die details zal ik U besparen. We hebben toen die 4 weken keihard gewerkt aan de drie gastenkamers om het stucwerk te restaureren en alles te witten. We leefden zelf in 1 van die kamers uit de koffer en met een provisorisch keukentje met campingbrandertje. Geen wasmachine etc. Er stonden bedden die hadden we erbij gekocht en lakens etc. hadden we bij.

De huidige bewoner ging nog naar het ziekenhuis waarbij wij op zijn hond paste en ging nog op toer langs zijn kinderen in Duitsland om vaarwel te zeggen??

Dan zou hij een caravan meebrengen om dan in de bush van Griekenland te gaan leven. Het was maar goed dat hij in die vier weken vaak weg was want de dagen die hij wel thuis was, was hij voortdurend bezig de spullen die wij erbij gekocht en betaald hadden weg te geven aan vrienden hier. Het was regelmatig strijd en uiteindelijk is hij precies op de dag dat hij hier weg moest zijn, vertrokken.

 

2 dagen daarna moesten wij ook weer terug naar Nederland .Dus het water afgetapt tegen de vorst en vertrokken om in 2015 drie maanden hier te zijn en verder te klussen aan het huis zelf. Werkelijk 3 maanden gebikkeld om de 8600m grond vrij te zetten van onkruid, 6 kuub puin verzamelt. Alles omheind dus palen gezet in de keiharde grond en gaas getrokken. Goed hulp gekregen van buren die het ook fijn vonden dat er eindelijk geruimd werd en zij hebben ook het puin met de tractor afgevoerd. Dat gaat hier nog in de karresporen achter op de poesta zodat ze beter hun landerijen kunnen bereiken, vooral als het regent. Het was 8 weken lang 38 graden, abnormaal volgens de Hongaren. Daarna een week regen heerlijk en uitzonderlijk veel.

We waren beiden 15 kilo afgevallen . Ook binnen in het huis alle muren gestuukt geverfd sloten vervangen. Kranen en afvoeren vervangen en de volle put die achtergelaten was leeg laten pompen. 6 volle zuigwagens! Het hydolietenfilter zat dus verstopt ,ja alles was verloedert hier. Nu werkt het op natuurlijke wijze.

De buren vonden het niet normaal dat wij drie maanden zo tekeer gingen, de meeste buitenlanders laten alles hier doen maar die zijn allen gepensioneerd en hoeven hier geen inkomen te genereren.

Het was de bedoeling om in 2016 lang onbetaald verlof te nemen(4 maanden) op het werk maar de meningen of dat verleent ging worden was tot in april onzeker. We waren het welles nietes verhaal beu en hebben toen besloten de baan op te zeggen en gewoon te gaan.

Het huis in Nederland stond al 2 jaar te koop en er was nog niet een bezichtiging geweest. Dus besloten we het uit de verkoop te halen en te verhuren aan onze zoon met 2 medehuurders. Dat is goed gelukt en werkt prima.

We hebben in 3 weken een appartementje gerealiseerd

in de garage indien we soms in Nederland zouden of moesten zijn. Je weet maar nooit waarvoor. Afscheidsreceptie werd door de gemeente georganiseerd ,dat was een grote verassing want dat doen ze normaal alleen bij pensioneren.

Iedereen uitgenodigd en een supergrote opkomst, overweldigend.

Die avond nog een feestje met vrienden was erg gezellig.

Jordy verhuisd van Breda naar ons huis en de andere huurder zouden komen op 1 mei dan waren wij al weg.

En toen zijn we op koningsdag vertrokken om 5 uur.

De verhuiswagen zou na een week komen de kinderen gingen dit regelen vooral het inladen.

Toen we aankwamen stond het gras dus weer een meter hoog pff das wel ff schrikken. Maar in maart groeit het hier al als een dolle dat blijkt wel.

Dus meteen de bosmaaier gezocht en aan de gang.

Het water op de leidingen en de kachel aan want binnen was het maar 11 graden.

Dat duurt wel een week voordat het behaaglijk is.

Maar aangezien we de hele dag werken hebben we geen kou.

Je weet niet waar je eerst moet beginnen maar je begint gewoon en valt s avonds doodmoe in bed. Martina had bijzonder veel keelpijn van het vele praten de afgelopen dagen vooral op de receptie maar dat ging gelukkig na een paar dagen weer uit zichzelf over.

De koude training en meditatie momenten zijn schaars maar wel belangrijk zeker nu. We hebben toch immers alle tijd nu. Maar ja je wil wel zo snel mogelijk open toch.   Want je hebt je baan opgezegd. Wie doet dat nou.

We moeten nog even landen maar het komt wel goed.

We gaan naar de gemeente om de eisen waaraan een Camping en kamerverhuur aan moet voldoen.

Allemaal in het Hongaars dus vertalen maar.

Al snel blijkt dat een Camping hier geen haalbare kaart is en we zien zelf ook meer in kamerverhuur met mensen die het leuk vinden om misschien naast gewoon vakantie houden hier interesse hebben in meditatie , koude trainingen en andere cursussen tot bewustzijnsontwikkeling. Dan kunnen we helemaal doen wat we leuk vinden en dat delen met anderen. Dat was eigenlijk helemaal de bedoeling om vooral een leven te leven waarbij je doet wat je het leukst vind en geld verdienen op de tweede plaats. De meditatiezolder is er gekomen en nog een extra slaapzaal voor cursisten. Het is boven de drie appartementen gekomen op een prachtige zolder met mooie balken en een nog mooier uitzicht.

Gedurende dit laatste jaar is steeds duidelijker geworden dat we zelf een grote bewustzijnsontwikkeling hebben doorgemaakt. Veel loslaten vooral denkpatronen over werken en inkomen. Vooral het niet meer buiten de deur hoeven te gaan werken is een enorme vrijheid.

Niets moet.

We hebben een mooie website en veel reacties op de blogs ook op facebook.

Vrienden en bekenden volgen ons op de voet en dat brengt steeds meer belangstellenden. We staan inmiddels op een boekingssite en er komen regelmatig gasten. De vlag en de borden langs de weg zijn aangebracht.

Het komt wel goed en financieel is er geen druk. We laten het nu gewoon gebeuren en kijken hoe het zich verder ontvouwd.

Binnenkort staan we op de A.N.W.B. site voor kleine campings(we mogen tot 15 personen met onze huidige vergunning ontvangen in Hongarije) en op landkaarten die uitgedeeld zijn in de stand “Hongarije “ op de fiets en wandelbeurs in Utrecht, en in de toekomst op andere beurzen. Voor ons is ons einddoel (als dat al bestaat) bereikt. We leven het leven wat we willen leven en het geld/ inkomen speelt gelukkig geen rol. Je hebt niet veel nodig om gewoon te leven in de natuur hier. Wij zijn hiermee tevreden.

Alles verandert voortdurend en het is de reis ernaartoe die boeiend is. Wij hebben geen visie op een soort van eindresultaat maar leven in het moment, nu.

Deze boodschap willen we ook graag naar de buitenwereld overbrengen. Leef nu! Dus niks meer oplossen met denken en bedenken maar het denken oplossen…en gewoon zijn.