Festivals en wedstrijden.

http://natuurcamp.com/wp-content/uploads/2017/06/unnamed.jpg
Cultuur

Festivals en wedstrijden.

Het is nu 18 juni 2017 en deze week is ons uitzicht de poesta gemaaid.
Dit gebeurt 1 maal per jaar en de ooievaars zijn er in grote getale bij om de insecten voor hun jonge te verzamelen.
Ook de roofvogels kunnen weer prima muizen vinden dus het wemelt hier van de vogels. Hier in de tuin staat een moerbei die vruchten afwerpt en ook daar wordt door de vogels dankbaar gebruik van gemaakt. Wij hebben hier ons eigen concert.
Maar gisteren was er in ons dorp het Tiszaviragfeest met vele optredens van dans,klassieke muziek en pop noem maar op.
Snoepkramen en de draaimolen, Porkolt(draadjesvlees) van wild zwijn kregen we te proeven en vuurwerk tot slot.
Ondertussen hebben we nog de kleine pups van Bogi verzorgt.
Ze kennen ons al goed en eten als een grote!
Er zijn er al 2 weg , 1 hier in het dorp en 1 naar het Balatonmeer bij Nederlanders . 1 is bestelt om straks met de vader mee te lopen achter de schapen. We hebben ze de grootste en brutaalste van het nest geadviseerd die is werkelijk nergens bang van. Dus we hebben er nog 2 in de aanbieding.
Het zijn allemaal teefjes.
Vandaag gaan we naar de grote hondenshow hier in Tiszafured, misschien kan ik ze daar slijten en komen ze allen goed terecht.
Het verkrijgen van een Europees paspoort met de benodigde inentingen en chip is hier op hetzelfde niveau als in Nederland.
De moestuin doet het uitstekend deze week twee grote gourgettes, paprika,s en spinazie geplukt. Ook de peterselie en selderie die ik gezaaid had groeien als kool. Regelmatig valt er een heerlijk buitje, meestal s avonds of net als vannacht. Het groeit allemaal wel veel sneller hier! Wat ik teveel heb gaat mee naar de konijnen die naast de hondjes zitten in kooien.We kregen er gelijk 3 mee, die waren wel geslacht…..maar smaakten goed.Zo gaat dat hier, niet over nadenken maar dankbaar aannemen. We hebben ook gemerkt dat we meer water moeten drinken hier. De lucht is droog en daarom voelde ik me niet goed(Martina). Dus even ingelezen op een heel goed artikel(zie mijn fb) waarom we sowieso 2 liter water per dag en genoeg zout moeten gebruiken(6gr/dag), om het water in de cellen te krijgen, en houden.Heb hier himalayazout gevonden dat is beter dan keukenzout.(keltisch zeezout is ook goed). Voel me weer top. Vanwege het wat wisselvallige weer de afgelopen dagen hebben we de eendagsvliegen nog niet mogen spotten.
We gaan elke avond om half 7 kijken of de in haven hier ervoor is uitgevaren met de grote boot want dan weten we dat het zover is. De boekingen viabookings.com komen nu goed binnen vooral voor de aankomende visserij feesten in juli.
Ook dan is er op de hortobagy een groot paardengebeuren waar ook de andere dieren van de poesta vertegenwoordigd zullen zijn. Omdat we via vliegveld Eindhoven snel bereikbaar zijn op Debrecen en Boedapest zie je hier veel toeristen die bijvoorbeeld een korte vakantie doen of zelfs tandartsen bezoeken hier in Tiszafured. Grote verschillen in cultuur en leefwijzen maar toch is hier alles verkrijgbaar dat blijft toch boeiend. Fijne dag iedereen vanuit NatuurCamp-inn Tisza-To en misschien tot ziens hier op de poesta.